Geometric metal fixtures create great shapes in Wuhan boutique

Chinese design studio Sun Concepts Office has accented the pale interior of the QYF boutique in Wuhan with geometric metal fixturs reminiscent of childhood shapes to create dimension within the shop.

The interior’s clean, geometric look is meant to reflect the modern womenswear on offer in the store, which occupies two storeys on a prominent corner plot of Wuhan’s Tianyuan Street.

GALLERY  

As customers come through QYF’s entrance, they’re welcomed into a large open room.

Here, the floor is lined with cream-coloured stone tiles while a matching shade of paint was applied to the store’s walls, ceilings and chunky structural columns.

At the heart of the plan is an arced bench, comprised of a shiny metal base and seating cushions upholstered in burnt-orange velvet.

Nearby, a cream-coloured sideboard is outfitted with a built-in bench and a small stool.

Garments are showcased on metal rails at the periphery of the store, some of which are finished with squiggly crossbars. A couple of clothing rails were also concealed behind alcoves in the walls.

Accessories are presented on tiered platforms that run along the outer edge of the store, or on circular metal stands that are affixed to the central bench.

Extra rows of metal shelves can be seen on the store’s rear wall, positioned beneath an illuminated sign that reads QYF’s French brand slogan.

Several rectangular mirrors were added to enhance the interior’s sense of depth.

A curved set of stairs leads up to the store’s second floor, which was finished in the same style.

Sun Concepts Office also updated QYF’s facade, installing a huge metal door and several expansive glass windows to tempt passing pedestrians inside.

Images by Liu Zheng and Wang Minjie via Dezeen






Get our enews

Design and development news that comes to you






                 


Home in Tokyo uses ‘vertical circulation’ to increase light

Vertical circulation becomes a device for light, views, and interaction in this Japanese house by n o t ...

Nature abounds in new plant-covered Philippe Starck hotel

A vertical garden façade brings nature back into the city for the new Villa M by Triptyque hotel ...

Timber built studio nested among gum trees

The house was conceived as a single space that could be divided into zones to live, There is ...

$22M Housing Project for Wollongong

Contruction has begun on a 54-apartment high-rise development at Wollongong that will provide social, affordable and private housing ...

A minimalist but delicate concrete and wood dwelling in Japan

Playing with different levels and textures (because of the nature of the uneven and inclined site), ‘House in ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.