Get that bread: Japanese Bakery design inspired by pastries

This bakery design is so delicious, you might just want to eat it. Design studio I IN has used warm, golden hues to decorate the Pinocchio bakery in Yokohama, Japan, which displays bread and pastries on minimalist shelves.

Measuring at just 4.2 metres wide, Pinocchio sits in front of Oguchi train station and has been decorated to match the delicacies sold within.

GALLERY  

The tiny bakery project, which I IN also calls Small Icon, is full of character and charm (and delicious baked goods). “Though the space was extremely limited, the store asked to have a strong identity with the facade and interior,” said I IN. “Vivid gradient and soft textures that express the quality and colour of the bread are spread both inside and outside the store,” added the studio.

The bakery design was literally inspired by the delicious wares sold within, “It expresses the soft charm of the bread itself and allows the customer to feel the world of bread with their entire body.”

The interior and exterior walls are rendered in a textured material that has been painted with a golden hue, like the crust of a freshly baked loaf or a flaky croissant. “A plasterer who works in the performing arts collaborated with us,” said the studio. “Along with the vivid colour, the surface has a dense and bold texture.”

Pinocchio is spelt out in a slim, sans serif font above the wide, square doorway. Glazed doors are set deep into the thick outer walls.

Inside, the ceilings have been painted to match the crust-coloured walls. A corridor of wooden floorboards runs down the centre of the shop, flanked by corridors of flooring that have been delicately sponge-painted in bready colours. The bakery has only 30 square metres of floor space, so the designers created an uncluttered interior that focuses on the products.

Two rows of minimal floating shelves made of wood run along both walls and around corners. Spotlights on the ceiling and under the topmost shelves bathe the baked goods in a soft glow.

Images Tomooki Kengaku via Dezeen


[mashshare]




Get our enews

Design and development news that comes to you






                 


Abandoned mine and quarry reborn into charming bookstore

Tangshan Mine Bookstore of Librairie Avant-grade is located within the Tangshan Mine Park in Nanjing. It was once the ...

Narrow Hanoi building for spatial multi-generational home

Squished in a narrow space between two buildings in Hanoi is a very special 35 meter long, five-story ...

"Treehouse” unveiled for new Sydney mixed-use project

An $82-million vision for an innovative campus-style commercial precinct—complete with an “architectural treehouse” of collaboration spaces—has been unveiled ...

Zip Water’s ‘Hydro Tap’ soaks up all the awards

Zip Water has been recognised by Australia’s peak international design awards, the 2021 Good Design Awards Week, receiving ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.