Post Company transforms Mollie Aspen Hotel with earthy interiors

New York-based design studio Post Company has unveiled its latest project: the warm, wood-filled interiors of Mollie Aspen, a boutique hotel nestled in the heart of Colorado’s picturesque Aspen.

Collaborating with CCY Architects and HayMax, the team has breathed life into this new timber-clad structure, infusing it with a refined interpretation of the Arts and Crafts style.

GALLERY  

The 68-room Mollie Aspen is not just a hotel but a serene oasis blending contemporary Scandinavian and Japanese design influences with Rocky Mountain luxury. Post Company’s design ethos shines through, utilizing an abundance of wood sourced predominantly from the Western United States, aligning with sustainability goals to minimize waste.

“Mollie is designed for those with a natural curiosity and appreciation for connection and offers visitors a unique, welcoming respite in the bustling mountain town,” said the hotel’s team.

Throughout the hotel, guests are enveloped in a harmonious play of earthy hues and textures. Gridded wall and ceiling panels, reminiscent of the Arts and Crafts movement, are punctuated with built-in lighting, creating a warm ambiance. Fluted counter fronts and bespoke furniture pieces further accentuate the hotel’s inviting atmosphere.

The lobby lounge, designed as a communal space, features chunky leather, velvet, and boucle seating in various earth tones, encouraging intimate conversations around a grand fireplace. The black-topped bar, illuminated by elegant pendant lights, serves as a focal point, showcasing a meticulous attention to detail with repeated geometric patterns adorning its facade.

“These materials are incorporated throughout the hotel to mimic the area’s rough-hewn mountains while large windows frame views of the surrounding landscape and bring an abundance of light into the hotel,” said the team.

Adjacent to the lounge, an all-day cafe offers a selection of pastries and beverages from a beautifully crafted walnut counter, while the restaurant provides a curated culinary experience. The retail area, adorned with burl wood counters and curved-edge displays, exudes a sense of understated elegance.

Post Company’s design narrative at Mollie Aspen seamlessly weaves together nature-inspired elements, local craftsmanship, and a commitment to sustainable practices, culminating in a space that not only captivates the senses but also pays homage to its mountainous surroundings.

Images by Nicole Franzen via Dezeen






Get our enews

Design and development news that comes to you

Subscribe
                 


Urlo Studio unveils sleek steel pavilion for Ecuadorian Sports Club

Urlo Studio, renowned for its thoughtful and efficient architectural designs, has recently completed an 'aesthetic and functional' gym ...

QIC Plots Shoptop Solar Farm for Canberra Centre

Queensland Investment Corporation (QIC) is making significant strides toward energy independence with a new rooftop solar farm proposal ...

Architectural collaboration transforms GS Headquarters in Cuiaba

New York-based Victor B. Ortiz Architecture, in collaboration with Obreval Arquitetura, has unveiled the masterplan for the GS ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox





Specifier Source is brought to you by the same company that publishes Home Design, Grand Designs Australia Magazine, Kitchens & Bathrooms Quarterly Magazine, Outdoor Design Source, Build Home, CompleteHome and many more.

© 2022 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.