Workspaces get a colourful (socially distanced) makeover

With the changing office landscape that has come with Covid-19, new work office proposes a design-minded workspace of ‘brief encounters.’

The project stands as an architectural reimagination of a space defined by barrier – the design of social spaces has long been characterized by the elimination of boundaries and partitions, introducing wide open plans rather than cloistered rooms.

GALLERY  

Especially in the design of office spaces, the open-plan layout has been employed by young and forward-thinking firms in the hopes of encouraging collaboration and social interaction. Now, the pandemic-conscious workspace sees the need for separation. With its ‘brief encounters’ office installation in Hong Kong, new work office seeks to hybridize the cloistered space and the socially-engaging layout.

The new office works-designed installation ‘brief encounters’ is designed with two primary components — a steel frame and a transparent plastic sheet. The elements are assembled with a folding accordion system following discreet, circular pathways around central pivot points. This strategy generates generate a series of meandering partitions which allow flexibility within the interstitial space, while also providing a compact solution for transportation and storage.

The use of coloured transparent film ensures the sense of openness and visual connection of an open-plan, while maintaining the cloistered pocket space of a cubicle. From the outside, when the transparent films of each coloured pocket overlap, a third colour is created to suggest interaction and connection between each workspace.

Images by Kris Provost via Designboom






Get our enews

Design and development news that comes to you






                 


How different textures create patterns of light within this home

Architects at 23o5studio have used materials and natural light, along with trees to create interesting experiences and dimensions ...

Kelapa House designed to ‘shape’ itself to landscape

When we look at Samui Island in Phuket from a birds-eye view, other than the rapid growth in ...

Lavish offices designed to entice employees to 'on-site' work

As if it wouldn’t already be fun to play video games all day and call it a job? ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.