‘Sea House’ architecture lets the ocean take center stage

Sea House is located in the central region of Vietnam, Van Phong Bay is about 30 minutes from the Nha Trang City Center by car to the North, owning many beautiful beaches and highly majestic natural landscapes.

The house was developed based on the idea of ​​​​the owner’s desire to have a Mediterranean Revival – Santorini architecture.

GALLERY  

However, the difficulty when developing this style is that the doorways are very small and narrow as well as how to bring new modernity to the house. From that concept, Santo by the Sea is designed with large arched doorways to make the most of the beauty of the surrounding nature and bring natural light to the interior spaces.

To express the meaning that the house is brought from nature – created from the sea, all the walls inside and outside are finished with a rough plaster, the ceiling is left with an exposed cement form to focus on the main feature which is the beautiful blue ocean and the sky.

In order to bring the correspondence with the large proportion of the arches, the wall panels of the building are also made with a large thickness, which is also a difficulty when implementing the construction.

The main space in the house is divided between the main space for the owner on the ground floor and the space for guests on the upper floor. Therefore, all stairs are arranged outside the house and also take full advantage of the natural beauty when moving through the aisles along the stairs. The spaces between the 2 floors are connected by a large pool area located in the middle of the house.

Located in a location with a lot of fresh seafood from the sea, the house in addition to the family kitchen space on the ground floor also has a seafood processing space (sushi bar) on the upper floor for the owner to entertain guests.

Images by Hiroyuki Oki via ArchDaily






Get our enews

Design and development news that comes to you






                 


Home in Tokyo uses ‘vertical circulation’ to increase light

Vertical circulation becomes a device for light, views, and interaction in this Japanese house by n o t ...

Nature abounds in new plant-covered Philippe Starck hotel

A vertical garden façade brings nature back into the city for the new Villa M by Triptyque hotel ...

Timber built studio nested among gum trees

The house was conceived as a single space that could be divided into zones to live, There is ...

$22M Housing Project for Wollongong

Contruction has begun on a 54-apartment high-rise development at Wollongong that will provide social, affordable and private housing ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.