Box in Style

Developed alongside the fitness brand B-Monster, CROX has created an impressive studio for boxing enthusiasts in the Xuhui District of Shanghai, China.

B-Monster is currently at the forefront of a new trend in ‘dark’ boxing, where gym-goers participate in high-intensity workouts in club-like settings.

GALLERY  

In this project, the architect has designed a series of dramatic spaces to equal this bold creative concept.

The aesthetics of the reception and circulation areas are typified by the thick concrete that has been used to give the impression of a cave-like setting. The curving concrete walls and roughly cut openings aim to create a completely immersive experience.

In their design, CROX wanted visitors to feel like they could be stepping into an original cave that has existed for thousands of years. By displaying the works of New York street graffiti artist Alexander Kaletski, the spaces echo the earliest cave paintings and forms a bridge between ancient and modern times.

The red changing room is intense and striking. CROX has used this colour to provoke excitement and buzz before visitors enter the main boxing studio, which is designed to give the sensation of a club experience.

Dazzling neon lights and a live DJ are both there to encourage users to release tension in a high-intensity workout.

Overall, the boxing studio is a modern and primitive blend of Shanghai style, which envelops people in a space designed for expressing their emotions and pure stress relief.






Get our enews

Design and development news that comes to you






                 
To Rent or Buy?

The private rental sector has expanded at more than twice the rate of the increase in Australian households ...

Landmark site to be transformed into residential community

The current and centrally-located site of Nine Entertainment’s headquarters in Sydney will soon become home to a new ...

Lantern House to redefine NYC skyline

Unveiled by London-based firm Heatherwick Studio, interior renderings of its first New York residential project, Lantern House, showcase ...

Israeli studio embellishes high-end retirement home with colour

Proving that residential aged-care projects don’t have to be drab or stick to a mould, Iraeli design-team Studio ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.