Sunny Interiors at San Sabino

Designed by GRT Architects, Italian restaurant San Sabino in New York’s West Village is making sure it’s sunny all year long. While the building’s historic facade has been restored and painted in a pale grey, the interior is resplendent in a butter-yellow hue.

 

GALLERY  

The vibrant colour scheme, paired with highlights of cool metal tones, come together to create a playful take on sophisticated dining, reflecting the spins on the Southern Italian cuisine served by chefs Angie Rito and Scott Tacinelli.

Handmade yellow tiles greet customers behind the bar, while mottled grey stone floor tiles are patterned with smaller, glossy yellow circles and squares. Yellow panelling covers nearly every surface, with even the undersides of the bar stools coloured to blend into the sunny environment.

A ribbon of stainless steel above the bar wraps around to connect the bar area to the main dining zone, with custom polished brass sconces attached. Low-slung ribbed banquettes covered in a caramel-coloured leather surround the perimeter. Even the padded ceilings are upholstered in a beige fabric to match the surrounding tones.

Photographs courtesy of Nicole Franzen and Alice Gao. 






Get our enews

Design and development news that comes to you

Subscribe
                 


Locally produced tiles adorn coffee shop in Nagoya

Japanese studio Keiji Ashizawa Design has unveiled its latest project in Nagoya, Japan with the design prominently featuring ...

From Storage Shed to Dynamic Workspace: Benn + Penna's Vision for Tasman Gallery

In the heart of the Byron Bay Arts and Industry Estate, an area known for its vibrant mix ...

Sala Hars transforms Tiempos flagship store in Mexico City with dynamic display system

In a bold reimagining of retail space, designer architect Sala Hars has created a dynamic display system for ...

Bacalan Block: Concrete silo transformed into dramatic hotel lobby

In a striking blend of history and modern design, Colboc Sachet Architects have transformed a 36-metre-tall concrete silo ...

Clifton Hill Primary School Unveils Innovative Vertical Campus

Clifton Hill Primary School has embarked on a transformative journey with the unveiling of its new vertical campus, ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox





Specifier Source is brought to you by the same company that publishes Home Design, Grand Designs Australia Magazine, Kitchens & Bathrooms Quarterly Magazine, Outdoor Design Source, Build Home, CompleteHome and many more.

© 2022 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.