How different textures create patterns of light within this home

Architects at 23o5studio have used materials and natural light, along with trees to create interesting experiences and dimensions within Huy House in Vietnam.

Concentrating the living and resting spaces all in one plane but cohesively connecting them sell through a large communal space that runs from the front to the back of the house.

GALLERY  

All daily activities — such as cooking, etc. — are connected in this space. Nature is surrounded and interwoven into the functional areas, creating a blurring of the boundary between inside and outside, but still ensuring privacy for rest.

The long eaves create a pleasant atmosphere and are reminiscent of traditional houses, this creates a generational connection, an integration between the contemporary of the young and the nostalgia of the elderly. The project is reclined deep inside, the roof system is lowered symbiotically into the surrounding environment. In addition to using all green fences and large trees with foliage to form a green oasis in the heart of the city, the building appears to be looming and hidden in the surrounding nature.

These spaces are separated into different layers with a ubiquitous material inside and outside, blurring the boundaries, only the subject and the atmosphere surrounding the subject form solid. Light filters through the regions directly and separates the space into components light, material, tranquillity, temperature, resulting in the field a peaceful and feeling familiar with the atmosphere of the traditional East-Asian housing spaces. The stillness in space brings people to deeply feel themselves, towards one.

Images by Hiroyuki Oki via Designboom


[mashshare]




Get our enews

Design and development news that comes to you






                 


Cork not just for art class in this primary school in Portugal

Designed to foster a loose connection to the outdoors, these cork-clad concrete canopies cover large outdoor communal spaces ...

Open plan home blurs the lines between indoor outdoor living

Hoa's house is a house designed with the philosophy that is called “emotional architecture”. The building is arranged ...

‘Gathering Place’: community through holistic architecture

Parramatta Mission, in conjunction with City of Parramatta Council, has successfully completed an architectural design excellence competition for ...

You’ll be ‘floored’ by the stability and durability of timber flooring

Prized for its natural warmth and reliable performance, timber flooring represents a quarter of the flooring market. Within this ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.