It’s easy to be green in MIA Vietnam’s office space

Mirroring the neighbouring park in Thu Duc, Ho Chi Minh City, the office of design studio MIA blends in with its green surroundings with a façade wrapped in lush foliage.

Inside, the workspace is designed as an open, airy studio that prioritizes efficiency and quality of creative work. The exterior spaces of the project comprise a series of peaceful spots where ideas can flourish. There, transparent glass surfaces act as flexible ‘picture frames’ that the studio team can use for presentations and exhibitions.

GALLERY  

Enjoying office wide views of the park and surrounds through strategically designed window openings, which are specifically designed to regulate the amount of tropical sunlight that enters the building. The windows surround the entire building, placed 600mm in height from the working tables in order to ensure optimal working conditions.

The solid walls above the windows are used as pin boards to attach drawings, sketches, pictures, articles or anything else that sparks creativity. Behind each architect’s seat is a library of books, models and materials selected and organized carefully.

The ground floor is designed as a space where the team can test the climate adaptability of contemporary Vietnamese architecture. This airy zone is visually connected with a quiet garden outside, where several peaceful spots can be found. These spaces are separated by transparent glass panels and raw materials such as concrete, which express the spirit and architectural philosophy of MIA design studio.

Images Trieu Chien via Designboom






Get our enews

Design and development news that comes to you






                 


German beach-chair-inspired Canadian ‘windproof’ penthouses

It almost sounds like the beginning of a terribly lame joke, but what do a German beach chair ...

New opera house to be ‘focal point for the city’

A new opera house and cultural hub in the heart of Düsseldorf city centre in Germany has been ...

Concrete ‘bushfire protected’ home with garden paradise

This ‘tough’ family home in the heavily dense forests for Mt Coot-tha in Brisbane’s west uses high blockwork ...

Beloved North Shore shops planned $180M refresh

Plans for a $180 million “shop top” development on Sydney’s North Shore are set to tap into increasing ...

‘Textural House’ uses concrete to replicate geographical strata

Roberto Benito Arquitecto has completed Vivienda Texturas – or Textural House, a low-to the ground house in central ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.