Glass brick unique design can self-regulate air and light

Go Vap Townhouse has the ability to self-regulate the air and create a multi-space connection, bringing a liberal and inspiring beauty to the owner.

Instead of pouring walls like other normal houses, the architect chose a design that makes use of flexible mirror tiles.

GALLERY  

Ventilation holes in the façade and skylights inside and outside have the effect of air conditioning, it also increases ventilation for the whole space. More than that, the essence of the Zen style makes the house quieter, more comfortable, and more private.

A bit of interior minimalism in Minimalism cleverly combines with the green nature of traditional Japanese interiors to bring an overall Go Vap townhouse with simple and elegant beauty. The highlight of the house is the interference of the colour pair between the ceiling and the wall to create a cool and harmonious open space.

Besides, with the west-facing facade, the design becomes sparkling and outstanding in the late afternoon. At night, the light from the lamp system cleverly penetrates through the glass walls, making the space brighter and clearer.

The apartment architecture with 3 separate floors, supports the needs of flexible users and solves the problem of space. Setting up individual properties for each floor is an option to optimize the function and utility of the house. The ground floor is the most commonly used and shared living space. Here, the architect designed a small bar to separate the living and dining areas. Family members can enjoy the evening gathering in the dining area, entertain, party in the empty yard or host friends, and relatives, or do business with partners in the living room. Without using partitions and taking advantage of natural light, the house feels wrapped in warmth.

With the need to enjoy life and entertainment with family. The mezzanine space will make you unable to take your eyes off. The cosy design is extremely airy, using a lot of green space and optimizing the types of furniture that take up a lot of space. This floor is divided to set up the resort and play area for the family. With harmonious and elegant colours, the rooms are built with just enough privacy and feel closeness and intimacy.

The top floor is the most ventilated area. This will include a laundry and drying area. In addition, this highest floor space is designed with a skylight above the ceiling. The skylight is designed in a circular shape, clad in glass to expand the view, and suitable for relaxation. The owner describes this space as extremely optimal if you want to enjoy a private, quiet space and perfectly suitable for stargazing. Prioritizing comfort and privacy for family members, each floor and room has its own toilet. More specifically, every corner of the space has a modern sound with a uniform aesthetic beauty.

Images by Minq Bui via ArchDaily

 






Get our enews

Design and development news that comes to you

Subscribe
                 


Sun Ranch: A paradigm of luxury and creativity in Byron Bay's Hinterland

In the heart of Byron Bay's hinterland lies a sanctuary of unparalleled luxury and creativity: Sun Ranch. Spread across ...

Permeable wooden cladding merges boutique hotel with nature on a Brazilian island

In a harmonious fusion of luxury and nature, Maria Flor Inn, a boutique hotel nestled on the picturesque ...

Studio Paolo Ferrari transforms Toronto restaurant with cinematic interiors

Toronto's downtown area is now home to a cinematic dining experience unlike any other, courtesy of the innovative ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox





Specifier Source is brought to you by the same company that publishes Home Design, Grand Designs Australia Magazine, Kitchens & Bathrooms Quarterly Magazine, Outdoor Design Source, Build Home, CompleteHome and many more.

© 2022 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.