Office ‘greenery’ takes on new meaning with Oasis office space

People want safety, comfort, and cleanliness. The new situation requires new solutions. According to international studies, staying in nature and already watching nature elements lowers stress levels and blood pressure.

However, we spend much of our time indoors, where air conditioning dries the air and contaminants spread. The goal of biophilic interior design is to create a natural indoor environment and to reconnect with nature.

GALLERY  

The popularity of biophilic spaces is on the rise all over the world as they improve not only quality of life but also productivity and creativity. Naava Oasis is a space developed by Fyra in cooperation with green wall supplier Naava providing holistic well-being to its user. Naava Oasis is particularly suitable for open spaces enabling distance and privacy while maintaining the integrity of the space.

Green walls effectively clean the air while the lightweight modifiable structure provides privacy for working or calming down. The plywood frame and acrylic walls of the oasis are made by local carpenters. Naava Oasis is part of the Naava product family, green wall technology not only takes care of the cleanliness of the air but also the humidity.

Images by Riikka Kantinkoski via ArchDaily






Get our enews

Design and development news that comes to you






                 


Infusing tones and textures of charcoal for Bangkok restaurant

Taste Space’s Taahra Thai Charcoal Grill Bar in Bangkok, Thailand’s design concept draws inspiration from the aesthetics of ...

Contemporary revamp for historic Bohemian hotel

Originally built in 1931, Hotel Torni in Helskinki has had a contemporary revamp, with Finnish interiors studio Fyra ...

‘Separate but Together’: How this small house redefines space

A series of rooms in this small house, all of the same size, followed one another without any ...

$1.5B joint venture for Shellharbour town centre

Frasers Property Group is applying to begin building what will be the town centre of its $1.5-billion joint ...

‘Tea House’ reshapes notions of traditional architecture

The tea house is hidden by Yanxi Lake, a secret forest. Here, people can walk through the woods ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.