Sleek, minimalist design and coloured glass showcases luxury watches

Interior design for a second store specialising in luxury watches from around the world.
The site is part of “Nakano Broadway”, a commercial facility known as a mecca for subcultures, with a high density of various products and small stores.

GALLERY  

In recent years, it has also become known as a mecca for luxury watches, with many watch stores lining the streets.

Since the store is in a unique commercial facility, it was necessary to follow the brand image created by the main store, but also to reconstruct it in consideration of the different environment and relationship with the clientele.

We noticed that the main store’s characteristic lighting scheme, which eliminates ceiling lighting and uses only fixtures to create a sense of the unusual, is a technique that is often seen in this facility.

Therefore, it was necessary to differentiate the store from the many other stores in the same building and to create a facade that would be acceptable to the clientele who visit the facility. Therefore, it was decided to erect coloured glass between the common area and the interior of the store. While following the brand image of inorganic light, the light was converted into an elegant amber look through the coloured glass to create an elegant façade that differentiates the store from many other stores in the same building and attracts the interest of customers of other stores.

The interior of the store follows the concept of the brand and is designed with high contrasts to create a sense of the relationship between time and space, while also taking advantage of the characteristics of each finishing material, such as stone, plastic, and aluminium, and arranging them in the space. Since it was not possible to create a design incorporating a rough structure on this site, we wanted to visualize the material’s unique weight and the accumulation of time by applying stone to some of the walls.

The front wall of the long and narrow cylindrical storefront is mirrored to create depth in the limited storage space, eliminating the sense of oppression and the difficulty of entering the store when confronted with the counter. We created a store that embodies the brand concept, while also attracting new fans, and that takes into consideration the environment and the clientele who visit the store to make it a store worthy of a mecca for watches.

Images by Kenta Hasegawa via ArchDaily






Get our enews

Design and development news that comes to you

Subscribe
                 


Home is where the comfort is

The Heritage Apartment emerges from a desire to create a space where coziness is one of its pillars, ...

Go with the flow

Located in the picturesque landscape of the Beskid Żywiecki Mountains, Poland, on an area with a steep slope ...

Four Pillars' Laboratory: A Sensory Journey into Gin Culture

Surry Hills, Sydney - Nestled in a heritage-listed two-storey brick building dating back to 1939, once home to ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox





Specifier Source is brought to you by the same company that publishes Home Design, Grand Designs Australia Magazine, Kitchens & Bathrooms Quarterly Magazine, Outdoor Design Source, Build Home, CompleteHome and many more.

© 2022 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.