Lavish offices designed to entice employees to 'on-site' work

As if it wouldn’t already be fun to play video games all day and call it a job? Well  game developer Ninja Theory have decided to entice their employees back to the office after remote-working with a lavish new office in Cambridge, designed by London studio Tala Fustok.

Set over four floors, the 2,325-square-metre office was designed to look like a lavish home or entertainment venue, including a blood-red private bar and a lush all-blue cinema and multimedia set up.

GALLERY  

“With work-life boundaries becoming blurry, and as employees get more comfortable working from home, expectations for comfort and flexibility in the office environment are rapidly increasing,” Tala Fustok explained.

The studio used a palette of dark jewel tones to accent the interior, sometimes even covering entire rooms to create immersive environments reminiscent of the virtual worlds developed by the games company.

Employees enter the office through a dimly lit lobby with polished black concrete flooring and neon lighting, which Tala Fustok says helps to create the feeling of stepping into another dimension.

Other colour-coded spaces include a green room for motion capture, the all-blue cinema and the red bar, where silk-sheen carpet covers the floor, walls and ceiling to continue the otherworldly theme.

According to Tala Fustok, the different colours were used not just for their visual impact but also in the hopes that they would have a positive impact on the mood of those occupying the spaces.

A broad range of workspaces, which are spread over two floors, were designed to encourage a collaborative culture while providing varying levels of privacy.

Bespoke desks, timber-lined kitchen areas and breakouts rooms designed to resemble private members clubs evoke a relaxed and homely atmosphere.

On the first floor, in the heart of the building, a mixture of secluded and open-plan working areas sit next to communal spaces such as the cinema room and social club.

A terrace wraps one the side of the building, providing relaxed outdoor spaces. The interior also features movable walls that allow for meeting rooms to be expanded or reconfigured for different needs.

“Working during the pandemic and realising the impact it has had on the creative industries, it has really heightened the importance of the office and the pivotal role it plays in social working dynamics and the creation of powerful work,” Tala Fustok explained.

Images by Gilbert McCarragher via Dezeen


[mashshare]




Get our enews

Design and development news that comes to you






                 


Cork not just for art class in this primary school in Portugal

Designed to foster a loose connection to the outdoors, these cork-clad concrete canopies cover large outdoor communal spaces ...

Open plan home blurs the lines between indoor outdoor living

Hoa's house is a house designed with the philosophy that is called “emotional architecture”. The building is arranged ...

‘Gathering Place’: community through holistic architecture

Parramatta Mission, in conjunction with City of Parramatta Council, has successfully completed an architectural design excellence competition for ...

You’ll be ‘floored’ by the stability and durability of timber flooring

Prized for its natural warmth and reliable performance, timber flooring represents a quarter of the flooring market. Within this ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.