Massive concrete and glass cube frames this home

A massive concrete and glass exterior defines this house in a downtown residential neighbourhood. The client, who runs a company that uses flowers and greenery to design lifestyles, wanted to incorporate that concept into a residence that rethinks the home as both private and open to the public sphere.

The entrance, located next to a two-car piloti garage, leads to a weight-training gym.

GALLERY  

On the second floor, in addition to private spaces such as the bathroom, children’s room, and master bedroom, a library utilizes open space around the stairs as an area for family interaction.

A family room occupies the third floor, with a deep-covered balcony overlooking the street. One-way glass preserves privacy within this comfortable intermediary space filled with outdoor furniture and potted olive trees.

Other than the open chef’s kitchen, functional elements such as the storage areas, kitchen, elevator, bathroom, and stairwell are concentrated along walls running lengthwise through the house, resulting in a minimalistic tube-shaped space. Natural light and ventilation flow along the north-south axis. The rooftop, accessible through the top floor, has a garden with an outdoor kitchen, furniture, and pergola. Linking indoor and outdoor living spaces and enclosing them with greenery results in a serene atmosphere that is private while still offering attractive views.

Spaces like the gym, library, rooftop garden and chef’s kitchen are becoming essential in the work-from-home era, with comfortable living environments and intermediary areas linking interior and exterior increasingly in demand. Perhaps the most sought-after characteristic of future homes will be a joie-de-vivre spirit that allows residents to migrate freely between indoor and outdoor spaces.

Images by Masao Nishikawa via ArchDaily






Get our enews

Design and development news that comes to you

Subscribe
                 


Home is where the comfort is

The Heritage Apartment emerges from a desire to create a space where coziness is one of its pillars, ...

Go with the flow

Located in the picturesque landscape of the Beskid Żywiecki Mountains, Poland, on an area with a steep slope ...

Four Pillars' Laboratory: A Sensory Journey into Gin Culture

Surry Hills, Sydney - Nestled in a heritage-listed two-storey brick building dating back to 1939, once home to ...

Bottega Veneta unveils stunning new store in Milan

Bottega Veneta, renowned for its exquisite craftsmanship and timeless elegance, has unveiled its latest architectural masterpiece in the ...

Shayher Group unveils ambitious double tower project inside historic Pentridge Prison

Taiwanese-backed developer Shayher Group has set its sights on a ground-breaking project that could redefine Melbourne's architectural landscape. The ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox





Specifier Source is brought to you by the same company that publishes Home Design, Grand Designs Australia Magazine, Kitchens & Bathrooms Quarterly Magazine, Outdoor Design Source, Build Home, CompleteHome and many more.

© 2022 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.