Relaxation meets fantasy in ‘Alice in Wonderland’ themed space

Based around Louis Carroll’s iconic ‘Alice in Wonderland’ story ‘Green Massage’ Madang Road is a space filled with wonderment and fantasy, as if you’ve really jumped down the ‘rabbit hole’ and landed in Wonderland itself.

The process gradually disconnects your tired body from reality, unconsciously surrounded by the natural, and reorganizes a new sensory experience. The consciousness of awareness is gradually liberated and relaxed.

GALLERY  

‘Green massage’ Madang Road, is in the comprehensive commercial property of a prominent big red building in the center of Shanghai, designed by Jean Nouvel. When you enter the building from the street, you are instantly immersed in this special environment. But the massage space is devoid of the type of bright lights or large open windows of surrounding restaurants. A quiet and relaxing atmosphere is the basic tone of the massage space. The store is not in a particularly conspicuous place, located on the open second basement floor, so we turned the defect into an advantage, creating the entrance just as the “rabbit hole”. We covered the entrance with large green plants, lit by glowworm lights. Upon entering the cave, dim lights and oversized fantasy flowers lead you into the garden area.

In the story “Alice in Wonderland”, the Mad Hatter and guests were drinking afternoon tea in the garden, which lends to the concept of the waiting area. The guest’s senses are already immersed in the “play”. The dancing glowworm lighta in the massage area guides you into a deeper maze of fascinating flowers. The gradient light becomes the stage spotlight of the cave, designed by Vera Chu and Chia Huang Liao,. Irregular mirrors once again reflect the fantastic feeling of a dreamlike world. Our goal is to allow the tired body and mind to relax and stretch through the layers of immersion.

In the end, Alice found herself through the dream world, and at ‘green massage’ Madang Road, and Creative Director of Kuang Ming(Ray) Chou of Vermilion Zhou Design Group  has managed to create a “rabbit hole” alongside interior designers – Garvin Hung, Yue Hu, Reykia Feng, Chang Song Li, Yu Xuan Li and Ming Rui Gao to lead you out of the stress and tension of an incongruous reality with non-incongruous comfort and tolerance.

Images by Yunpu Cai

 






Get our enews

Design and development news that comes to you






                 


Home in Tokyo uses ‘vertical circulation’ to increase light

Vertical circulation becomes a device for light, views, and interaction in this Japanese house by n o t ...

Nature abounds in new plant-covered Philippe Starck hotel

A vertical garden façade brings nature back into the city for the new Villa M by Triptyque hotel ...

Timber built studio nested among gum trees

The house was conceived as a single space that could be divided into zones to live, There is ...

$22M Housing Project for Wollongong

Contruction has begun on a 54-apartment high-rise development at Wollongong that will provide social, affordable and private housing ...

A minimalist but delicate concrete and wood dwelling in Japan

Playing with different levels and textures (because of the nature of the uneven and inclined site), ‘House in ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.