Subtle glass and natural stone accents uplift apartment

Etiam Studio lets natural light, glass and natural stone subtly uplift and create cosy accents for this spacious Milanese apartment.

Being south-oriented, the house gets ample sun exposure from morning to evening while also offering superb views of the park below.

GALLERY  

Following this principle, the architects decided to place the living area in the brightest part of the house; this meant demolishing pre-existing walls and replacing them with large, textured glass partitions that divide spaces without interrupting the light path — creating a pleasant play of reflection and transparency.

Another fundamental aspect of the project was the selection of materials. The apartment’s innate elegance led the architects to choose amongst different natural stones, creating a game of colors and textures in every room while maintaining a minimal, simple, and rigorous design language that weaves across the renovated interior.

The resulting design, with its fresh layout and sophisticated material palette, reveals an elegant and light-filled interior that transcends time and trends.

Images by Federico Torra via Designboom






Get our enews

Design and development news that comes to you

Subscribe
                 


Why Quality Matters

Composite decking needs to be durable, have seamless connections, require minimal upkeep and be a beautiful, enduring enhancement ...

Transforming Rooftop Spaces

Check out the incredible combination of NexGEN’s Capped Composite PermaTech® Decking, lightweight yet indestructible DeckCell, and ingenious Weatherstrip ...

116 Rokeby by Carr Redefines Sustainability and Innovation in Collingwood

Set within Collingwood’s vibrant urban landscape, the new 116 Rokeby project by Carr Architecture is poised to redefine ...

JD Property Group wins approval for $100M Secret Garden project in Byron Bay

Boutique property specialists JD Property Group have secured planning approval for their latest venture, the $100-million Secret Garden ...

NASU CAVE: A unique hospitality concept blending nature and architecture

In a serene corner of Japan's Tochigi prefecture, architecture group Suppose Design Office unveils NASU CAVE, the latest ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox





Specifier Source is brought to you by the same company that publishes Home Design, Grand Designs Australia Magazine, Kitchens & Bathrooms Quarterly Magazine, Outdoor Design Source, Build Home, CompleteHome and many more.

© 2022 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.