Three families + two generations = one incredible home

Anonym studio was assigned to design a four-story house in Thailand that accommodates members from three families of two generations by creating spaces that bond them together while providing personal private spaces.

All the members of the family were fun and outgoing with various hobbies like gardening, making arts and crafts, and spending their quality time rock climbing, which really inspired the designers.

GALLERY  

One of the main and unique features of this house by anonym studio in the at-home rock climbing wall requested by the client. They designed the house based on the service apartment concept where each floor has the feeling of a one-story with inner courts to create a flow of spaces. The first floor consists of common areas such as the living room and kitchen, while the upper floors include bedrooms, more living areas, and small pantries. Every story is linked together via two internal courtyards that open up into the void running from the ground to the fourth floor.

The first court is an outdoor space with a climbing wall, a requirement from the owner who climbs as a hobby. The remaining court hosts a walkway for each floor, designed to overlap and bring interesting space variations. The roof is elevated at the upper part of the court, creating a void to facilitate airflow with a transparent material used to welcome natural light.

While the courts exist as a part of the house’s interiors, the openings that lead the wind and light into the living space create pleasant obscurity, adding the outdoor element to the indoor area. Interior space is bare and more of a blank canvas that leaves room for the family to fulfil what their heart desires.

Opening and solid walls are placed where they need visibility, connection, or privacy. The highlight of the house’s exterior is the brick façade, arranged in various dynamic patterns, that offers natural ventilation. The perforated brick façade is designed to cover parts of the house exposed to an excessive amount of sunlight. The pattern is less perforated in the areas on the ground floor where more privacy is required.

For the top part of the façade and higher floors, the patterns become more perforated and airier, corresponding to the surroundings that are more open and unobstructed. The space between the façade and the house is designed into a veranda with potted plants, adding a visually pleasant green area to the living space. The variations of perspective result in the house’s diversified floor plans and functional spaces as the façade diminishes the four-story structure’s rigidity.

Images by anonym studio via Designboom


[mashshare]




Get our enews

Design and development news that comes to you






                 


Husqvarna Champion of Champions: Australian Landscaper of the Year

Introducing the 2021 Husqvarna Champion of Champions: Australian Landscaper of the Year Awards, the ultimate battle of State ...

Abandoned mine and quarry reborn into charming bookstore

Tangshan Mine Bookstore of Librairie Avant-grade is located within the Tangshan Mine Park in Nanjing. It was once the ...

Narrow Hanoi building for spatial multi-generational home

Squished in a narrow space between two buildings in Hanoi is a very special 35 meter long, five-story ...

"Treehouse” unveiled for new Sydney mixed-use project

An $82-million vision for an innovative campus-style commercial precinct—complete with an “architectural treehouse” of collaboration spaces—has been unveiled ...

Zip Water’s ‘Hydro Tap’ soaks up all the awards

Zip Water has been recognised by Australia’s peak international design awards, the 2021 Good Design Awards Week, receiving ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.