X+Living creates wonderland for Loong Swim Club in China

Shanghai based architecture firm, X+Living has created the Loong Swim Club in Suzhou, China, as a place for parents and children to immerse themselves in a safe and playful wonderland.

Designed by Li Xiang and directed by Fan Chen and Zhang Wenji, the project features customsied furniture by XiangCASA.

GALLERY  

Text description provided by the architects:

The combination of service-oriented business with new business forms is a trend. The designer experimentally integrates the subsidiary functions of the project with main business, re-optimizes the main functions of parent-child sports training, and builds the project into a comprehensive space for swimming and sports education, integrating entertainment and leisure.

The entire parent-child swim club is divided into five main functional areas and some auxiliary functional areas, all of which are centered around the behavioral habits of its target audience. In order to break the limitation of the spatial floor plan, the designer has worked out a streamlined flow after fully considering the user habits and potential behaviors of different target groups, so that adults, children and infants could all enjoy its caring service on this line.

The entire parent-child swimming pool uses a gentle color sense, and does not distinguish color in gender intentionally. The black thin-line adds a bit of avant-garde fashion to the overall space. Meanwhile, it also achieves the spatial aesthetic in terms of composition. The different sizes of ratio, from two centimeters of arched laces to three meters of arched doors, constitute the aesthetic proportional logic of the space. In order to create an intrusive dreamy experience, design without accent lighting is used, which motivates people to explore every corner in the space.

The design thinking of the space is closely centered on the water element. Water is extremely light and soft, and has the infinite tolerance for life. To keep such a softness embedded in the heart, the combination of design elements in the space will be as natural as the flowing water.

For more information please visit X+Living 

Images by Shao Feng courtesy of X+Living 






Get our enews

Design and development news that comes to you

Subscribe
                 


Clifton Hill Primary School Unveils Innovative Vertical Campus

Clifton Hill Primary School has embarked on a transformative journey with the unveiling of its new vertical campus, ...

Gurner’s $250M Luxury Resort in Port Douglas Receives Green Light

Gurner has received approval for an ambitious $250-million resort in Port Douglas, Queensland. This marks a significant milestone ...

Centuria Capital Group acquires WA Retail Centre for $70M

Centuria Capital Group has expanded its retail portfolio with the acquisition of Halls Head Central, a sub-regional shopping ...

Parisian Elegance Reimagined: Luxe Accommodation for Olympic Visitors

In anticipation of the upcoming Olympic Games, hospitality brand Highstay has revitalised a collection of 19th-century Parisian apartments, ...

Olivier Delannoy designs mirrored "English Garden" for Soho Restaurant

Designed by the esteemed French architect Olivier Delannoy, the renowned Paris-based restaurant group Daroco has made its debut ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox





Specifier Source is brought to you by the same company that publishes Home Design, Grand Designs Australia Magazine, Kitchens & Bathrooms Quarterly Magazine, Outdoor Design Source, Build Home, CompleteHome and many more.

© 2022 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.