Düsseldorf office building wrapped in greenery

Approximately 8 kilometres worth of hornbeam hedges will cover the facades of the Kö-Bogen II officeblock in Düsseldorf, Germany.

The concept was proposed by Ingenhoven Architects and will is due for completion next year.

GALLERY  

The building’s roof will be covered in greenery according to a planting strategy developed in collaboration with sustainable engineering firm Werner Sobek. It sits opposite the Düsseldorf Schauspielhaus Theater that was also a project of Ingenhoven Architects.

Ingenhoven Architects said, “the main building looks like a virtual ‘vertical park’ with eight kilometres of hornbeam hedges, the leaves of which take on different hues throughout the year.”

The hedges in question have been growing in a tree nursery since 2016 and will be delivered to the site complete with fully formed roots later this year.

According to the architect, the planted façade will help keep the building cool and will help to clean the surrounding air.

The 41,370 square meter office block will stand opposite a smaller triangular building which will house restaurants and retail outlets. It will be also be topped with lawn that will be accessible by the public.

This site is part of a growing trend of office buildings being covered in plants and if their felt effects on the environment are palpable then it can only be a positive thing.

For more information visit Ingenhoven Architects

All images courtesy of Ingenhoven Architects






Get our enews

Design and development news that comes to you






                 
Discover how we can correct past mistakes for a brighter urban future

Cities are complex and often intriguing places that always combine the advantages of concentrated habitation with its inevitable ...

Barreca & La Varra presents a scheme for zero carbon housing

Barreca & La Varra has won a competition with their proposal for a zero carbon ‘Housing Sociale’ scheme ...

X+Living creates wonderland for Loong Swim Club in China

Shanghai based architecture firm, X+Living has created the Loong Swim Club in Suzhou, China, as a place for ...

3XN's Olympic House Opens in Lausanne

During the celebration of Olympic Day, the International Olympic Committee inaugurated its new headquarters, Olympic House in Lausanne ...

Landscaped residential design wins competition in Prague

A competition to design a new residential district in Prague has been won by Benthem Crouwel Architects. The competition, ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.