Young couple ‘builds new life together’ with concrete

A renovation project in a mass-produced apartment building, brings new meaning to concrete.

As opposed to hiding it away, or covering in paint or texture, this room makes it the feature.The owners, a young couple had various hobbies which involve keeping pets such as reptiles and collecting antiques.

GALLERY  

As a result of revolved around the residential space as an intermediate area between the inside and outside, and its configuration is that tolerant of tough uses.

By removing all the existing partitions and inserted a single independent wall to loosely connect the public and private areas. The interior walls were covered with clean wallpaper usually made by plaster boards affixed on studs, but their appearance was too weak compared to the rough texture on concrete building frame surface that was proposed to the clients.

Instead, a construct of a concrete block wall, composed by the primitive act of “piling up”, and comparable to the concrete building frame having rough texture and massiveness.

Concrete block is generally a low-cost building material, but it is made of real stone, which gives it a sense of dignity. The surface of the block is polished and stacked with a fine grained surface to bring out a sophisticated and dignified appearance. The dignity of the wall provides a space for two people to live together, giving a sense of comfort to the public and the private.

Images by Yohei Sasakura via ArchDaily

 

 

 

 

 






Get our enews

Design and development news that comes to you






                 


Perfumery contrasts whitewashed walls with colour

This Barcelona perfumery is located in a building that preserves its original and typical construction elements of Catalan ...

A Russian restaurant that looks good enough to eat

Designers Eduard Eremchuk and Katy Pititskaya have created a cafe in Voronezh, Russia, that embodies "the essence of ...

Projects added to multi-billion dollar Penrith pipeline

Penrith CBD is on the cusp of change with the designs of two major council projects moving forward. Woods ...

  MORE  

Stay connected to the SPEC

Join our reader network by signing up to our weekly newsletter and receive design and development news straight to your inbox










© 2018 Universal Media Co. All Rights Reserved. Privacy Policy. Terms of Service. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, or otherwise used, except with the prior written permission of Universal Media Co.